MADR
Judetul Bacau: Prezentare pe scurt
Harta Romania jud Bacau       Situat în estul României, judetul Bacau ocupa 2,8 % din suprafata tarii, se întinde pe o suprafata de 6.602 kmp, din care 42,2% este acoperita de paduri iar 55% de terenuri agricole si are o populatie de 706.623 locuitori, din care 55 % traieste în mediul rural. Populatia din mediul rural variaza între 10.928 locuitori în comuna Dofteana si 1.702 locuitori în comuna Oncesti. Densitatea de locuitori/kmp - 107 .

       Relieful
    Variat si pitoresc este format din versantii Carpatilor Orientali si colinele scaldate de râurile Bistrita, Trotus, Siret, Tazlau, Casin si Slanic care curg de-a lungul vailor cu o vegetatie abundenta, formând un autentic traseu turistic, numeroase statiuni balneare, monumente istorice si de arta, case muzeu.
     Exista 3 zone geografice distincte:
  - zona de dealuri în proportie de 48 %
  - zona de munte în proportie de 36 %
  - zona de lunca si terasa care ocupa 16 % din suprafata

Harta judetului Bacau

       Clima
    Clima judetului este temperat continentala, cu numeroase nuante locale.
    Temperatura medie anuala a aerului variaza între 4 – 6 grade în zona muntoasa din vest si 8 – 9 grade în est. Schimbarile rapide de fronturi atmosferice în tranzitie favorizeaza producerea brumelor timpuriii de toamna si a celor târzii de primavara, cu consecinte mai ales la cultura legumelor si a pomilor.
    Temperaturile extreme se situeaza iarna pâna la - 29şC si vara pâna la + 39şC.
   Precipitatiile medii anuale depasesc 500 / 550 mm/mp.
   Precipitatiile variaza între 500 si 1100 mm/an.
   Directia predominanta a vânturilor este dinspre nord si nord-vest.

       Administrativ
   Din punct de vedere administrativ judetul are 3 municipii (Bacau, Onesti si Moinesti), 5 orase (Comanesti, Darmanesti, Slanic Moldova, Târgu Ocna si Buhusi) si 85 de comune.
   Municipiul Bacau este resedinta judetului cu o populatie de 175.500 locuitori.